Първата официална снимка на Audi A9

0

Италианското сп. Auto&Design публикува първото официално изображение на концептуално купе с четири врати от висш клас, което Audi се кани да покаже на салона в Лос Анджелис през ноември. Прототипът, чиято серийна версия ще получи индекс A9, ще демонстрира новия фирмен стил на марката и ще подскаже дизайнерските черти на бъдещите й модели.

Концептът е разработен в дизайнерското студио на Audi в Инголщад под ръководството на Марк Лихте, чието дело са последните поколения Volkswagen Golf и Passat. Според него основен акцент във външността на A9 ще бъде спортното начало, които по-късно ще се превърне в отличителна черта на цяло поколение предстоящи автомобили.

По-рано стана ясно, че A9 ще покаже нова интерпретация на характерната радиаторна решетка на Audi. Купето ще бъде оборудвано и с изцяло дигитално арматурно табло, подобно на монтираното в последното поколение TT.

Знае се също, че A-деветката е дълга над пет метра, а в основата на автомобила лежи платформата на следващото поколение на сегашния флагман A8. Серийната версия на прототипа ще атакува пазара през 2017 г. и ще се бори за клиенти с Porsche Panamera.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари