Партиите се изпокараха заради задържания британски терорист

1
Депутатите поискаха изслушване на служебния министър Демерджиев, както и на председателя на ДАНС, за да може да се изясни цялата ситуация
Депутатите поискаха изслушване на служебния министър Демерджиев, както и на председателя на ДАНС, за да може да се изясни цялата ситуация Снимка: БГНЕС

Депутатите поискаха изслушване на служебния министър Демерджиев, както и на председателя на ДАНС, за да може да се изясни цялата ситуация

Задържането на британския гражданин за тероризъм, който е издирван и от Интерпол, разтърси и българския парламент.

28-годишният Дейвид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия. Домът му в Манчестър е претърсен и на място са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси, съобщава БГНЕС.

Бодил е избягал в България, където е задържан от нашите власти в село Любеново, Никополско. Той е бил задържан в близост но ферма за биоземеделие, за която има информация, че е на депутатката от „Демократична България“ Албена Симеонова. Тя призна пред БНТ, че му е помагала за много неща.

В парламента ГЕРБ излезе със специална декларация по повод на несигурността в държавата, където беше отделено място и на инцидента с издирвания терорист и помощта, която му е била оказана от депутатката Албена Симеонова.

„Достигнахме до един неподозиран пик - в държавата беше задържан издирван терорист. В досег с този човек, в продължение на повече от месец … е имал наш колега народен представител. Разбирате от какво е породена нашата тревога - за здравето и живота на нашата колега, която до такава степен е била заблудена от неговия миловиден външен вид дори в медиите го нарича нормален човек. Нашето притеснения нямаше да е толкова голямо, ако не отчитахме един много дълбок пробив в сигурността на най-чистата, най-добрата, макар и най-малката, но най-хубава партия в този парламент, за която знаем, че нейните редици са имунизирани от това в тях по някакъв начин да се инфилтрират радикални престъпни фактори“, каза Георг Георгиев.

Според него, ако в такава партия могат да влязат подобни елементи, то не знам какво би могло да се случи в партия, за която има данни, че нейни депутати поддържат бизнес контакти с граждани на Русия. „Ако в „Демократична България“ може да има такива хора, какво остава за „Продължаваме промяната“, каза Георгиев.

Маноил Манев от ГЕРБ поиска изслушване на председателя на ДАНС и на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, за да отговорят на няколко важни въпроса. Той посочи, че трябва да се отговори как човек издирван с червена бюлетина от Интерпол навлиза на територията на страната, както и как един човек издирван от Интерпол получава помощ от депутат, за да се устрои в страната.

Атанас Атанасов от "Демократична България" също се намеси и заяви, че ще подкрепят предложението на Манев за изслушване на служебния министър Демерджиев, както и на председателя на ДАНС, за да може да се изясни цялата ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари