Отворени са офертите за проектиране на ремонта на Дъговия мост в Русе

3
Индикативната стойност за проектирането е 190 000 лева
Индикативната стойност за проектирането е 190 000 лева

Индикативната стойност за проектирането е 190 000 лева

Отворени са офертите в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проекти за ремонт на Дъговия мост на път I-5 Русе – Бяла и на съоръжението над река Струма при село Тополница на път III-198 Петрич – Гоце Делчев. Обществената поръчка е в две обособени позиции.

В първата обособена позиция е изработването на проект за ремонта на мост над река Струма при 62-ри км на път III-198 Петрич – Гоце Делчев, в района на село Тополница. Третокласният път е единствената пътна връзка на селата Ръждак, Дрангово и Тополница с Петрич. Съоръжението е с обща дължина 204 м. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лв. без ДДС.

Отворените 8 ценови предложения са на:

  • „Ей Джей Консулт“ ЕООД – 98 780 лв. без ДДС;
  • „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД – 68 794 лв. без ДДС;
  • „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ЕООД – 85 800 лв. без ДДС;
  • „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД“ – 97 779 лв. без ДДС;
  • „РУТЕКС“ ООД – 91 600 лв. без ДДС;
  • „ЪРБАН ГРУП“ ЕООД – 99 990 лв. без ДДС;
  • „ВИА-ПЛАН“ ЕООД – 78 100 лв. без ДДС;
  • „ИНЖПРОЕКТ“ ООД – 90 000 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за изготвянето на технически проект за ремонтно-възстановителните работи на Дъговия мост над река Русенски Лом на път I-5 Русе – Велико Търново при входа на Русе. Съоръжението преминава и над ж. п. линията Русе – Горна Оряховица и ул. „Св. Димитър Басарбовски“ в областния град. Мостът, с дължина 445 метра, е с нарушена товароносимост и компрометирани елементи на долното строене. Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

Отворените 4 ценови предложения са на:

  • „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД – 144 650 лв. без ДДС;
  • „АЛВЕ КОНСУЛТ“ ЕООД – 147 257 лв. без ДДС;
  • „МОСТКОНСУЛТ“ ООД – 156 200 лв. без ДДС;
  • „ЪРБАН ГРУП“ ЕООД – 158 158 лв. без ДДС.

Проектантските работи и в двете обособени позиции е предвидено да се изпълнят за 150 дни в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Уста Колю Фичев
    „Ей Джей Консулт“ ЕООД - 2 служители, 19 000 лева оборот за 2019, Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс ЕООД ( на същият собственик) - 9 служители 750 000 лева оборот за 2019. И т.н. и т.н.! Дано някой от служителите да е виждал мост защото минаваме по него и ни е нужен.
  • 2
    1
    Гост
    И на тези мостове ще им видят сметката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари