Откриват телефонна линия за еврото, пускат евромобил

1
Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото с помощта на нова стратегия
Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото с помощта на нова стратегия

Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото с помощта на нова стратегия

За да бъдат максимално информирани за влизането в еврозоната българите, беше приета стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към еврозоната от специализирания съвет към Министерство на финансите.

Целта на Комуникационната стратегия е да популяризира процеса на подготовка на страната ни за присъединяване към еврозоната, тъй като замяната на лева с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Важна цел на стратегията е да се обяснят всички детайли на българите, така че да бъдат разсеяни страховете относно покачване на цени и други, предава bTV.

Предоставената информация трябва да е пълна и достъпна и да е съобразена с различните целеви групи. Информацията, свързана с приемането на еврото, следва да е достъпна и за хора със специални нужди. Освен на български, информацията следва да се изготви и на други езици.

Основни теми

Основните теми в разяснителната политика ще бъдат обменният курс на лева и евро, защитата на потребителите и как да търсим правата си, ако усетим, че търговци злоупотребяват с нас. Информацията ще се разпространява по всички подходящи канали - телевизия, радио, социални медии, интернет страници, печатни материали, публични събития и други.

Телефонна линия за еврото и евромобил

Поради високата обществена значимост на процесите по замяна на лева с евро, ще бъде открита специална телефонна линия. Телефонът ще е безплатен за обаждащите се, като ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. За колцентъра е необходимо да бъдат наети и обучени минимум десет оператори, които своевременно и компетентно да дават отговори на въпросите на всеки заинтересован. Официалното откриване на телефонната линия е подходящо да стартира между 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България, и да продължи до края на периода, в който левът и еврото ще бъдат едновременно законно платежно средство.

Освен това специално брандиран автомобил ще пътува из страната в рамките на 100 дни преди въвеждането на еврото, с цел информация за евро валутата. Маршрутът може да включва както големите населени места, така и отдалечени места. Чрез него ще се предоставя бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с участието на популярни лица, част от информационната кампания, и използването на различни аудиовизуални техники.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    ники
    Продажни мръсни боклуци за какво ни е еврото продадохте държавата безродници
  • 1
    8
    робин худ
    Толкова много боклуци откраднали толкова много евро от евро програми и сега се чудят как да ги узаконят нищо че хорицата ще обеднеят хептен но има едни пари а усвояване при приемането на еврото и тях да откраднат негодниците че и електромобил подаряват сиренцето в капана за мишки ей боклуци направете РЕФЕРЕНДУМ И ПИТАЙТЕ ХОРАТА СТИГА СТЕ БЛИЗАЛИ ЕВРО ЗАДНИЦИ МЪРШИ
  • -3
    7
    да
    Ние и сега сме на евро, ще се сменят картинките на банкнотите, нищо друго няма да се смени. В магазина което е било 10 лв вече ще е 5 евро. Това е. Ама вгъзрожденеца нали е раждан от гъз, не ги разбира тези прости работи.
  • 2
    6
    до 5
    Преди това си бил за Атака, а преди нея за НДСВ, нали?:) Крайно време е да ви лишат идиотите от право на глас, че виж докъде се докарахме.
  • -1
    5
    Аз съм за ВЪЗРАЖДАНЕ
    каквото каже ВЪЗРАЖДАНЕ , това е правилното за България. Няма какво да се напъвате , мозъчно, защото това не е във възможностите на всяка глава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари