Никола Стоянов: От 1 юни цените навсякъде ще са и в евро, и в лева, ако през май се реши, че влизаме в еврозоната

1
Министърът на икономиката прогнозира, че цените на горивата у нас ще се задържат в сегашните си стойности, намаление се очаквало, но не драстично
Министърът на икономиката прогнозира, че цените на горивата у нас ще се задържат в сегашните си стойности, намаление се очаквало, но не драстично Видео: NOVA

Министърът на икономиката прогнозира, че цените на горивата у нас ще се задържат в сегашните си стойности, намаление се очаквало, но не драстично

България вече получи разрешение да започне да сече монети декември месец. Окончателното решение дали ще влезем в еврозоната ще се вземе април-май месец. Тогава е последният доклад. Май месец ще се знае със сигурност, че от 1 януари ще се влиза. Това значи, че от първи юни ще започнете навсякъде да имате цени и в евро, и в лева”. Това каза в студиото на „Здравей, България” по NOVA министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Той направи прогноза, че цените на горивата у нас ще се задържат в сегашните си стойности, намаление се очаквало, но не драстично. „Август месец, когато застъпихме, истината е, че тогава със синдикати и работодатели правехме списъци коя индустрия ще затвори първа, коя втора, коя трета и кои ще останат най-накрая. Започнахме от това. Знаете тогава инфлацията на какви равнища беше. Благодарение на работата на колегите най-вече в енергийния сектор, цените се поукротиха, инфлацията се поукроти”. Така Никола Стоянов коментира дали намалените цени на горивата и газа у нас ще повлияят благоприятно и на инфлацията в страната. По думите му ресорното министерство очаква до май месец инфлацията да е едноцифрен процент.

Решението на депутатите за предоставяне на ваучери за гориво и транспорт на всеки български гражданин с месечен доход под 3400 лв. е оставило много въпросителни след себе си, твърди министърът. Той обаче подчерта, че ръководеното от него министерство работи по детайлите на наредбата.

Стоянов обясни, че Министерство на финансите тепърва трябва да направи калкулации дали има наличен ресурс за подобна мярка. По думите му, ако се окаже, че пари в хазната няма, трябва да се намали стойността на ваучерите, или да се свали прагът на доходите. Министърът увери, че разходите за ваучери ще са драстично по-големи от тези, които бяха направени за отстъпката от 25 ст. на литър гориво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    И Така
    Който взема 1000 лв.заплата ще взема 550€ ,един хляб който струва 1.60 става 1 € и 60 ЕВРОЦЕНТА.ТОВА Е.ПРИ СПЕКУЛАТИВНИЯТ СКОК НА ЦЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ВИ МАЖАТ ДУПЕ С КРАВЕ МАСЛО ЗА ДА НЕ ВИ БОЛИ РЯЗКО В СУБЛИВНИЯТ МОМЕНТ.ЛАПАНЕТО НА ПАРИ СЕ ИЗМЕРВА С БАГАЖНИЦИ НА КОЛИ.СИРЕЧ КОЙТО ВЗЕЛ ОБЪРНАЛ В ЕВРО,КОЙ НЕ ВЗЕЛ ДА НЕ Е БЛЯЛ.ДОСЕГА СА ЗАБОГАТЯВАЛИ БЯСНО С ДВЕСТА В ЧАС И БЕЗКОНТРОЛНО И НЕЗАКОННО БЕЗ ДАНЪЧЕН И ЦЕНОВИ КОНТРОЛ.ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ ОТ ВСИЧКИ ЛОСТОВЕ ТЪРГОВСКИ НА ИКОНОМИКАТА. 400 ЛВ.ПЕНСИЯ СТАВА 200 € ЕДИН МЕГАВАТ ЧАС ПАРНО В РУСЕ 135 ЛВ. С ДДС СТАВА 135 € .ЧЕСТИТО НА КЛИЕНТИ И ПОТРЕБИТЕЛИ НА УСЛУГИ И ПРОДУКТИ. КОЙ СЕГА ПАК Е НАИГРАН? 😆😆😆😆😆🥳🥳🥳🥳
  • 0
    6
    Иван
    сичките си пари ще дам за храна, за да сера по света !
  • 2
    5
    Z Z Z
    дано никога не ми се наложи да вадя еврота от джоба си в магазина.
  • -3
    4
    Рушлямистански ТРОЛ
    АZ, Sтанко идиотчето пък искам да ваведем рублата! Иначе ще си взема осраните дрипи и ще замина за моята льобима Сатрапия с копейките от Мутрофанката!
  • 6
    3
    С това кухо €вро
    Много бързате, бе, педераси! Що така урболешката?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари