Отчетоха проблеми с преброяването на преференциалните гласове в Русе

0

Областният управител на област Русе Симеон Иванов и неговият заместник Валентин Колев отново се срещнаха с наблюдателите от Бюро за демократични институции и права на човека от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа „ОССЕ” /БДИПЧ/.

Целта на срещата с г-жа Даниела Малиянска – Митевска от Република Македония и г-н Андреас Кунерт от Германия беше свързана с това как е преминал изборният процес в русенска област. Тяхната оценка се прави с цел да се определи дали изборите са в съответствие с ангажиментите на ОССЕ и стандартите на Съвета на Европа, както и международните задължения и националното законодателство.

Становището, което споделиха  двамата наблюдатели  за Парламентарните избори на 05 октомври тази година е, че те са преминали в спокойна и нормална обстановка.  Техническата и организационната част на изборния процес е бил на много добро ниво.  Те са проследили отварянето, гласуването и преброяването в някои избирателни секции.  Според техните наблюдения изборният ден като цяло е бил организиран по професионален и ефективен начин. Членовете на секционните избирателни комисии са били добре обучени и са следвали процедурите. При преброяването в някои секции е имало затруднения  на преференциалните гласове, както и при попълването на протокола от машинното гласуване.

Областният управител и неговият заместник изслушаха и благодариха за компетентно направената оценка на наблюдателите от Бюрото за демократични институции и права на човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари