От днес новите противоепидемични мерки са в сила в Русе

7
От полунощ - в цялата страна
От полунощ - в цялата страна Снимка: Елица Ангелова

Започват да действат нови мерки срещу COVID-19 в област Русе, която е в т.нар. червена зона на заболеваемост.

Преустановява се дейността на дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове за развлечение на закрито. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия.

Ще се допускат сватби, кръщенета и други подобни събития на закрито, но при условие, че не се събират повече от 30 души на едно място.

Областният оперативен щаб препоръча и да се създаде организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където е възможно. От там посъветваха и за дистанционна форма на работа на работниците и служителите в случай, че това е приложимо.

От утре подобни мерки влизат в сила за цялата страна.

Снощи здравният министър издаде нова заповед, която предвижда учениците от гимназиален етап и университетите в цялата стрaна преминават към онлайн обучение.

Освен това се преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове и всякакъв тип нощни клубове на закрито. Ресторантите, заведенията за бързо хранене, питейните заведения, кафе-сладкарниците и баровете са длъжни да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. И не се допускат повече от 6 души на маса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари