Осем жени и трима мъже са новите случаи на КОВИД-19 в Русе

1
Мъжът на 44 години, приет в болницата, има затруднения с дишането, съпругата му също е с положителен тест, но е под карантина. Детето им обаче има отрицателен тест за КОВИД-19
Мъжът на 44 години, приет в болницата, има затруднения с дишането, съпругата му също е с положителен тест, но е под карантина. Детето им обаче има отрицателен тест за КОВИД-19

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани единайсет нови случая на коронавирус

Сред тях са осем жени и трима мъже на възраст между 22 и 85 години. Двама от тях – 27-годишна жена и 44-годишен мъж от Русе, са приети на болнично лечение. Те са хоспитализирани съответно в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

Останалите девет души са в добро здравословно състояние и без сериозни оплаквания. Затова са оставени под домашна изолация. Освен от Русе има и две жени на 50 и 75 години от Мартен, 22-годишен мъж от Бяла, 40-годишна жена от село Николово и 75-годишен мъж от село Лом Черковна. Между жените от Мартен е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са от едно семейство.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 439 души, като активните случаи са 58. От тях 18 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 23-ма, а жените са 35, което в проценти е съответно 40% и 60%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 253 са жените, а мъжете са 186, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 358.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук