Трима мъже и три жени са новите случаи на КОВИД-19 в Русе

1
Между двете жени на 53- и 57-годишна възраст от Русе е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг предходно потвърден случай
Между двете жени на 53- и 57-годишна възраст от Русе е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг предходно потвърден случай

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани шест нови случая на коронавирус

Става дума за трима мъже и три жени на възраст между 39 и 80 години. Двама от тях – 74-годишна жена от Сеново, както и мъж на 80 години са на болнично лечение. Жената е хоспитализирана в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“, докато мъжът се намира в УМБАЛ „Медика Русе“.

Останалите четири случая са при две жени на 53 и 57 години от Русе, както и при двама мъже от Сваленик и Русе съответно на 39 и 40 години. И четиримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Между двете жени на 53- и 57-годишна възраст от Русе е установена епидемична връзка. Оказва се, че те са контактни на друг предходно потвърден случай.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 428 души, като активните случаи са 54. От тях 14 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 24, а жените са 30, което в проценти е съответно 44% и 56%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 245 са жените, а мъжете са 183, което в процентно съотношение е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско стана 351.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари