Осем нови случаи на коронавирус в Русе, 44-годишна жена е приета в болница

1
Останалите седем души са без сериозни оплаквания, в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация
Останалите седем души са без сериозни оплаквания, в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус

Става дума за пет жени и трима мъже на възраст между 26 и 74 години. Единствено 44-годишна жена от Русе е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести в Университетска болница „Канев“. Тя е в стабилно състояние, без тежко изразена симптоматика.

Останалите седем души са без сериозни оплаквания, в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. От оставените на домашна изолация пет души са от Русе, а по един има от селата Николово и Лом Черковна.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 450 души, като активните случаи са 64. От тях 21 са на болнично лечение, а 43 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 25, а жените са 39, което в проценти е съответно 39% и 61%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 261 са жените, а мъжете са 189, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 363.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари