19-годишна девойка е сред новозаразените с ковид в Русе

2
Тя се намира под домашна изолация
Тя се намира под домашна изолация

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе са регистрирани седем нови случая на коронавирус, като сред тях е и 52-годишен мъж, който е жител на област Търговище, но е оставен на домашна изолация в село Церовец.

Сред останалите шест случая е и 17-годишна ученичка от 11 клас на СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“. Независимо че момичето има оплаквания, тя е в добро здравословно състояние и се намира под домашна изолация. Тя е контактна на обявения през вчерашния ден случай в учебното заведение. Припомняме, че ставаше дума отново за момиче на 17 години. Епидемиологичното проучване продължава като до момента 27 лица са поставени под карантина.

Други двама души – мъж на 43 години от Русе и 46-годишна жена от село Божичен, са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“.

Останалите случаи са при три жени от Русе, които са съответно на 19, 20 и 71 години. Те не проявяват сериозна симптоматика и за сега се намират под домашна изолация. Между тях не е установена епидемична връзка.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 466, като активните случаи са 76. От тях 23-ма са на болнично лечение, а 53-ма са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 30, а жените са 46, което в проценти е съответно 39% и 61%. Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 270 са жените, а мъжете са 196, което е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 367.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук