Окончателни присъди за търговци на дрехи-ментета

0
Двамата подсъдими трябва да платят и глоби за престъплението
Двамата подсъдими трябва да платят и глоби за престъплението Снимка: Dunavmost

Двамата подсъдими трябва да платят и глоби за престъплението

Постановената от Районен съд – Русе присъда, с която двама подсъдими бяха осъдени за търговия с облекла – имитация на световноизвестни марки, оценени на 17245 лв., бе потвърдена от въззивната инстанция и влезе в законна сила.

На 02.04.2018 г. подсъдимата М. О. закупила от неустановено лице 100 бр. спортни комплекти (горнище и долнище), върху които били поставени знаци, сходни или идентични с 4 отделни регистрирани марки. Така тези стоки наподобявали анцузи, изработени от притежателите на изключителните права върху тези марки и били в състояние да въведат в заблуждение потребителите. Подсъдимият А. А., който живеел и работел в Нидерландия, се свързал с жената и се уговорили тя да му продаде процесните спортни комплекти за сумата от 2890 лв. Още на следващия ден анцузите, опаковани в два големи черни чувала, пристигнали в офис на „Еконт“ в Русе. Подсъдимият платил уговорената цена чрез наложен платеж и предал пратката на свой познат, притежаващ микробус, за да му я закара до Амстердам. При извършената проверка на ГКПП „Дунав мост“ били открити и задържани спортните комплекти. След извършеното разследване двамата подсъдими били привлечени към наказателна отговорност.

Районен съд – Русе ги е признал за виновни и им е наложил наказания на всеки от тях лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лв. Само подсъдимият А. А. е обжалвал тази присъда с искане да бъдат намалени и двете санкции. Въззивният съд е счел, че са правилни изводите на Районен съд – Русе да определи именно тези наказания, предвид ниската обществена опасност на подсъдимите, които са неосъждани и трудово ангажирани. Според Окръжния съд, не е било констатирано нито едно изключително смекчаващо вината обстоятелство, а останалите смекчаващи такива не са били достатъчни, за да обосноват налагане на по-леко наказание „лишаване от свобода“, определено от районния съд. Правилно е било индивидуализирано и наказанието „глоба“ и за двамата подсъдими, тъй като същите очевидно са разполагали с достатъчно средства – М. О. е могла да закупи голямо количество стоки (100 броя, носещи инкриминираните марки), а А. А. е заплатил за тях сумата от 2 890 лв.

Присъдата на Районен съд – Русе вече е окончателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари