Осъдиха на поправителен труд хулигана, който ухапа полицай в Русе

2
Обвиняемият русенец е на 24 години, български гражданин, неосъждан, работи като барман
Обвиняемият русенец е на 24 години, български гражданин, неосъждан, работи като барман

Обвиняемият русенец е на 24 години, български гражданин, неосъждан, работи като барман

Районен съдРусе одобри споразумение, по силата на което О. С. се признава за виновен в хулиганство и унищожаване стъклото на вратата на входа в блок „Терешкова“ в град Русе.

Обвиняемият е на 24 години, български гражданин, неосъждан, работи като барман. В ранните часове на 04.03.2023 година извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – счупил стъкло на входна врата на блок „Терешкова“, крещейки псувал и обиждал трима полицаи и фелдшерка от ЦСМП - Русе, опитвал да удари последната, да ухапе палеца на дясната ръка на единия от служителите на реда и да ритне другия, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Съгласно споразумението, О. С. се признава за виновен и в това, че на същата дата унищожил противозаконно чужда движима вещ – 1 брой стъкло на входна врата (с размери 80 см. х 80 см.), собственост на етажната собственост на блок „Терешкова“, на стойност 48,92 лева.

След определяне на отделни наказания за двете престъпления, същите са групирани и обвиняемият прие да изтърпи едно общо, а именно пробация при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца;

- поправителен труд за срок от една година, при удръжки върху възнаграждението му в размер на 15% в полза на държавата.

Районен съд – Русе констатира, че имуществените вреди са възстановени изцяло и счете, че споразумението не противоречи на закона и морала, поради което го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари