Шофьор на камион влиза в затвора след 11 съдебни заседания

0
Мъжът е хванат на Дунав мост да шофира след употреба на алкохол
Мъжът е хванат на Дунав мост да шофира след употреба на алкохол Снимка: Dunavmost

Мъжът е хванат на Дунав мост да шофира след употреба на алкохол

Районен съд - Русе одобри споразумение, по силата на което П. Г. ще изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 8 месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 400 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 1 година и 6 месеца за това, че е управлявал МПС след употреба на алкохол.

Подсъдимият е на 48 години от гр. София, осъждан през 2002 г. и през 2015 г. за същите по вид престъпления. На 29.03.2020 г. в Румъния употребил значително количество алкохол. Въпреки това привел в движение и управлявал влекач „Скания“ в посока гр. Русе. Към 23:00 ч. бил на ГКПП „Дунав мост“, където след получен сигнал, му била извършена проверка с „Дрегер“. Уредът отчел 1,65 на хиляда. П. Г. признал, че е изпил 5-6 кенчета бира, дал кръвна проба и подписал акта без възражения. Резултатът от извършеното впоследствие химическо изследване на кръвната проба бил 1,63 на хиляда. Мъжът бил предаден на съд за това, че е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл.343б ал.1 НК.

След 11 съдебни заседания, отложени поради неявяването на подсъдимия по различни причини, в 12-тото същият се яви, призна вината си и сключи споразумение. При изпълнение на наказанието лишаване от свобода е приспаднато предварителното задържане на 29.03.2020 г. Районен съд - Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Съдебният акт има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари