Официално изявление от Ръководството на Дунав Русе

1
Нашето желание е да има пълна прозрачност, достоверност и информираност на всички фенове на клуба и граждани на Русе
Нашето желание е да има пълна прозрачност, достоверност и информираност на всички фенове на клуба и граждани на Русе

Във връзка с последните интервюта на вече бившия наставник на „Дунав Русе“ – Веселин Великов, Ръководството на клуба желае да уточни някои въпроси, свързани с темите засегнати от него пред медиите.

Нашето желание е да има пълна прозрачност, достоверност и информираност на всички фенове на клуба и граждани на Русе.

По повод появилите се спекулации във връзка с желанието му за завишаване на премиите на футболистите, отборът има вътрешен правилник, който трябва да се спазва. На фона на игрите на „Драконите“ в последно време, подобно повишаване не е стояло да дневен ред. Всички финансови претенции на Великов са били погасени и към днешна дата „Дунав“ не дължи нито стотинка на футболисти и треньорски щаб.

Друга важен проблем свързан с любимия ни отбор и засегнат от Великов е твърдението му за сaботаж от страна на Ръководството и бъдещи тренировки на ст. Локомотив. Тази информация е невярна, а отборът на „Дунав” ще продължи да води занимания на Университета и на Градския стадион. Тук желаем отново да благодарим на РУ „Ангел Кънчев“ за огромната подкрепа, която ни указват този сезон както за мъжкия отбор, така и за школота на клуба.

В  интервю пред Football24.com Великов заявява: „Нямаше как да спрем Самир, там ще взема 7 пъти повече и ще бъде наблюдаван от селекционера на Ливан. Относно другите футболисти, никой не е дошъл без моето съгласие. За всички тях съм дал одобрение и с 90 % съм говорил лично. След това те се разбират с д-р Симеонов и Ивайло Петков за финансовите условия и ако са по възможностите ни ги вземаме“.

След мача със Славия на среща с Ръководството Великов сам е подал оставка с доводите, че не може повече да мотивира играчите и условията за тренировки предоставени от клуба не го удовлетворяват. Натиск върху него не е указван по никакъв начин. Доказателство за това е и липсата на вариант за негов заместник.

Прилагаме и снимка с подписания документ от Веселин Великов за доброволното му подаване на оставка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари