Фенове искат акциите на Дунав за 10 стотинки бройката

0
Те имат готовност да се обединят с местни бизнесмени и да придобият всичките 1000 акции
Те имат готовност да се обединят с местни бизнесмени и да придобият всичките 1000 акции

Феновете на ФК Дунав поискаха да вземат акциите на клуба срещу сумата от 100 лв., след като представляващият новите собственици Красен Кръстев обяви, че те се отказват и даряват акциите.

Сдружение „Централен клуб на привържениците на ФК „ДунавРусе -Дунав Завинаги “ е изпратило до Кръстев писмо за удостоверяване на намерение, а бизнесменът е обещал до края на седмицата да дойде в Русе и да им ги прехвърли.

Дали това ще стане, предвид многократните обещания, които се даваха и не се изпълняваха в продължение на месеци, предстои да видим.

Феновете обаче са напълно сериозни в намеренията – те имат готовност да се обединят с местни бизнесмени и да придобият всичките 1000 акции на цена до 0,10 лв.на акция, пише Русе Медиа.

Намерението им е да се установи прозрачен начин на управление на клуба, да се ангажира цялата русенска общественост с неговата кауза и да се съхрани участието на ФК Дунав в националните първенства на ниво мъже и юноши. Времето е от изключително значение, тъй като сезонът започва на 8 август.

Не е ясно дали Дунав ще остане в професионалната лига или ще тръгне от аматьорската група, след като няма в момента адекватно ръководство, няма треньор, няма и футболисти.

От собствениците се иска пълна информация за трудови договори, изплатени възнаграждения, договори за услуги, спонсорски и дарителски договори. Целта е да се установи текущото финансово и организационно състояние на клуба.

Треньорът на юношите и все още член на УС на клуба Мартин Цирков сподели пред БНТ, че е разговарял вчера с кмета Пенчо Милков, който е заявил готовност общината да помогне. Спортният министър Красен Кралев пък вчера каза, че ще се постарае да осигури средства в подкрепа на децата и юношите поне за полусезона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари