Одитът на Фонда за гарантиране на влоговете от Сметната палата ще обхване и КТБ

0
От Сметната палата обявиха, че имат смелостта се влязат в тази значима тема и в близко време екипът по одита на Фонда за гарантиране на влоговете ще бъде подсилен с необходимата експертиза
От Сметната палата обявиха, че имат смелостта се влязат в тази значима тема и в близко време екипът по одита на Фонда за гарантиране на влоговете ще бъде подсилен с необходимата експертиза Снимка: ДБ

Одитът на фонда е започнал през декември

Сметната палата ще разшири обхвата на одита на Фонда за гарантиране на влоговете до процедурата по несъстоятелност на КТБ по инициатива на депутатите от "Демократична България" Мартин Димитров и Георги Ганев.

Това е съобщил председателят на Сметната палата Цветан Цветков на двамата народни представители в парламентарната подкомисия за контрол на публичните средства, съобщи пресцентърът на ДБ.

"От надделяващ обществен интерес е разширяването на обхвата на одита, който да определи например кои цесии и прихващания са одобрени и на какъв принцип са оспорвани. От години не успяваме да получим тази информация, която нашето общество трябва да узнае", коментира Мартин Димитров.

От Сметната палата обявиха, че имат смелостта се влязат в тази значима тема и в близко време екипът по одита на Фонда за гарантиране на влоговете ще бъде подсилен с необходимата експертиза, за да се установи реалното състояние на процедурата по несъстоятелност.

Одитът на фонда е започнал през декември, обявиха от Сметната палата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари