Очаква ни ветровито време със слаби валежи от сняг

0
До -10 градуса в четвъртък и в петък сутринта
До -10 градуса в четвъртък и в петък сутринта Снимка: iStock

До -10 градуса в четвъртък и в петък сутринта

Днес дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи от тези в понеделник и ще се движат в интервала от 2 до 7 градуса. Валежите от през нощта ще намаляват и ще спират в часовете преди обяд. Облачността ще се разкъса и на много места в страната ще се покаже слънцето. Следобед вятърът ще се усили и привечер от североизток ще нахлува студен въздух, а с него отново ще завали сняг, информира Нова телевизия.

В планините студеният въздух ще се усети по-рязко с температури от минус 2 до минус 8 градуса и вятър със силни студени пориви, които ще се усилват следобед и вечерта. С прекъсвания снеговалежите ще продължат, макар и слаби.

През нощта и в сряда ще остане ветровито. С прекъсвания ще превалява сняг, с по-значителни количества в западната половина на страната и в Предбалкана. На места ще се образува снежна нова покривка от 5-6 сантиметра, която обаче бързо ще се сляга и топи. В четвъртък ще превали слабо в източните райони. Следобед обаче валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва.

В четвъртък и петък сутринта ще е студено с температури между минус 5 и минус 10 в отделни райони на Западна България. От петък до неделя времето ще е спокойно с повишаващи се пролетни температури почти навсякъде в страната. Нивата на реките в много части на страната ще се повишават, заради интензивно снеготопене. А влагата и големите амплитуди в температурите са предпоставки за свлачища и срутища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари