Петък ще бъде слънчев, със слаби превалявания на места

0
Прогноза за времето до 1 май
Прогноза за времето до 1 май

Прогноза за времето до 1 май

През нощта над повечето райони облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно време. Значителна ще се задържи над Централна България и на места там отново ще превали слаб дъжд, става ясно от сайта на НИМХ, предаде агенция Фокус.

Вятърът ще е слаб, предимно от северозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°, на места по високите полета и котловините на Западна България ще са близки до 0°, в София около 1°.

Утре ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 0°

Времето на 29.04.2023, 30.04.2023 и 01.05.2023

В събота и неделя бавно ще се затопля и втория ден на места дневните температури ще са около 20°. Облачността ще бъде предимно значителна: в събота, отначало висока и средна, след обяд ще се вплътни и на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали дъжд; в неделя - купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна, около и след обяд на места там ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми.

В събота вятърът ще е слаб, от изток-югоизток, в неделя ще е почти тихо.

В понеделник още малко ще се затопли и дневните температури ще са предимно между 18° и 23°. На места, главно в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари