Повече слънце и спиране на валежите в понеделник

0
Минималните температури ще паднат до минус 11 градуса
Минималните температури ще паднат до минус 11 градуса

Минималните температури ще паднат до минус 11 градуса

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, ще е почти без валежи.

Вятърът ще отслабва, но ще остане умерен, временно и силен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до минус 8° - минус 11°, в София - около минус 7°.

Атмосферното налягане бързо ще се повиши и вечерта ще е близко до средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен, вятър от запад-северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне, но ще е силен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, главно в сутрешните часове, все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта - и бурен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

Във вторник, със слаб до умерен, в източните райони - временно силен, юг-югозападен вятър ще се затопли. Ще преобладава облачно време, ще започнат валежи, в по-голямата част от страната от дъжд, в Западна България - от дъжд и сняг; там ще има условия за поледици.

През нощта срещу сряда вятърът отново ще се обърне от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува нова порция студен въздух. В сряда ще бъде ветровито, температурите ще са с малък дневен ход, от около нулата на места в Западна България до около 10° в Югоизточна. Само на отделни места в Южна България са възможни слаби валежи, предимно от дъжд. Облачността ще се разкъса и ще намалее.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари