Община Русе отказа безплатно пътуване на учениците

0
Безплатното пътуване на учениците до 12 клас излиза почти 5 милиона лева, които трябва да се дадат от общинския бюджет
Безплатното пътуване на учениците до 12 клас излиза почти 5 милиона лева, които трябва да се дадат от общинския бюджет Снимка: Дарик / Архив

Общинският съвет на Русе отхвърли предложението на инициативен комитет, учениците до 12 клас да могат да пътуват безплатно в градския транспорт, съобщиха днес от Община Русе.

Това можеше да стане факт, след промяна на общинската Наредба 14.

Според тях, „Община Русе трябва да осигури правото на образование и възпитание с цел пълно разгръщане на човешката личност, в зависимост от индивидуалните възможности".

Инициативният комитет призова всички граждани на община Русе да се подпишат в подкрепа на предложението. Инвестициите в образованието са съществени инвестиции в личната свобода и в потенциала на общественото развитие, смятат вносителите на идеята.

Оказало се обаче, че за реализацията на идеята ще са необходими 4 729 200 лева, които следва да се осигурят от общинския бюджет Русе. Поради това предложението от инициативен комитет за безплатно пътуване в градския транспорт на всички ученици е не възможно да бъде осъществено, смята общинската администрация. Освен това, предложението е подкрепено със събраните 1932 броя подписи на граждани, от които коректни били едва 667 подписа.

Ще търсим правата си в съда, заради отказа на Община Русе", заяви категорично вчера лидерът на АБВ Стелиан Стефанов, който е част от инициативния комитет, предложил идеята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари