Община Русе избра снегопочистващите фирми

0
Община Русе е избрала фирмите, които ще отговарят за снегопочистването на входно-изходните участъци на Русе
Община Русе е избрала фирмите, които ще отговарят за снегопочистването на входно-изходните участъци на Русе

Община Русе е избрала фирмите, които ще отговарят за снегопочистването на входно-изходните участъци от републиканската мрежа в чертите на града и за общинската четвъртокласна пътна мрежа. Обявлението за възложена обществена поръчка за зимно поддържане по двете обособени позиции през следващите 2 години е публикувано с днешна дата на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

За зимно поддържане на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе през следващите 2 години ще отговаря консорциум "Пътно поддържане Русе 2014", който е единствен кандидат за тази позиция. В него влизат русенските "Пътинженеринг" АД, представлявано от Емил Петров Кирчев и Валентин Боянов Върбанов, и "Пътно поддържане - Русе" ЕООД, представлявано от Добромир Стефанов Витанов, собственост на "Пътно поддържане" АД на Теодорин Кирилов Патриков и Емил Петров Кирчев. Стойността на поръчката по тази позиция е 1 833 333.33 лв. без ДДС.

Отговорностите на изпълнителите включват снегопочистване на пътното платно и прилежащите участъци от сервитута на пътя, като тротоари, велоалеи, отбивки и др. Наред с това следва да се третира пътната настилка с различни по химичен състав препарати в зависимост от температурите, като луга, сол, пясък, химикали и др. Те ще трябва да осигурят денонощни дежурства на хора и техника, както и постоянна връзка с дежурния на Община Русе и с другите длъжностни лица ангажирани със снегопочистването.

Последният договор за зимно поддържане на входно-изходните участъци на Русе е с "Пътно поддържане - Русе" ЕООД от края на 2010 г. Той бе със срок 4 години и е на стойност 1 800 000 лв. с ДДС.

По другата позиция, включваща зимно поддържане на общинската четвъртокласна пътна мрежа, отново без конкуренция е избрана русенската фирма "Берус" ООД. Тя отговаряше за това и през последните 4 години срещу 2 400 000 лв. с ДДС. Фирмата е с управител Венко Йорданов Великов, а основният съдружник в нея е "Берус - 97" АД, управлявано от общинския съветник от "Атака" Мирослав Петров Славчев.

През следващите 2 години фирмата ще отговаря за зимно поддържане на общинската четвъртокласна пътна мрежа в чертите на град Русе, включително маршрута на автобусите обслужващи населеното място. Тя ще е ангажирана със снегопочистване на пътното платно и прилежащите участъци от сервитута на пътя, в това число тротоари, велоалеи, отбивки и др. Това ще е съчетано с третиране на пътната настилка с различни по химичен състав препарати в зависимост от температурите, като луга, сол, пясък, химикали и др. Изпълнителят ще трябва да осгури и денонощно дежурства на хора и техника, както и постоянна връзка с дежурния на Община Русе и с другите длъжностни лица ангажирани със снегопочистването. Стойността на поръчката по тази позиция е 1 166 666.67 лв. без ДДС.

Припомняме, че друга фирма е ангажирана с поддържане на чистотата, в това число снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и други територии за обществено ползване на град Русе, като и снегопочистване и зимно поддържане на кв. Образцов чифлик и с.о. ДЗС. През 2015 г. изтича 2-годишният ангажимент за това на "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД на стойност 5 853 333 лв. без ДДС. Фирмата е с управител Ивелин Петров Иванов и едноличен собственик "Комуналуниверс - Русе" ООД, управляван от Ростислав Димитров Златарски, Емил Петров Кирчев и Добромир Кирилов Василев.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари