Втора фирма в Русе ще събира стари дрехи и обувки

2
Първоначално ще бъдат разположени 10 съдове
Първоначално ще бъдат разположени 10 съдове

Освен с "М-Текс рециклиране на текстил" ООД, Община Русе е сключила договор и с "Евротекс" ООД

Общината подновява договора за сътрудничество с „М-Текс рециклиране на текстил“ ООД за разделно събиране, съхраняване, сортиране и предаване за повторна употреба и/или оползотворяване на отпадъци от текстил на територията на Русе. Това става ясно от докладна записка, която предстои да бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 18 май, пише Бряг. Договорът с фирмата е от 29 март 2021 г., със срок на действие две години. При подписването на договора бяха разположени 12 контейнери, като към момента те са 32.

За периода от май 2021 г. до март 2023 г. от съдовете за разделно събиране на текстил и обувки на територията в Русе са събрани 325,6 т.

От 30 март т.г. дружеството се задължава да осигурява регулярното обслужване на контейнерите, за да не се допуска разпиляване или замърсяване на пространствата около тях. Трябва да поддържа съдовете в добро техническо състояние, като е необходимо всеки контейнер да бъде с щампован надпис или стикер, съдържащ вида на отпадъците и телефон за връзка с дружеството. В договора са включени информационни кампании за сметка на дружеството, които са предвидени за 2023 г. и са насочени към учебните заведения.

Считано от 29 март т.г. е сключен друг договор между Община Русе и „Евротекс“ ООД, като първоначално ще бъдат разположени 10 съдове за разделно събиране на отпадъци от обувки и текстил. Местата ще бъдат предварително съобразени с разположените към момента съдове за разделно събиране на текстил и обувки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари