Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон

0
Единственият проблем е свързан със зимовниците и ниското ниво на река Дунав
Единственият проблем е свързан със зимовниците и ниското ниво на река Дунав

Единственият проблем е свързан със зимовниците и ниското ниво на река Дунав

Област Русе е в готовност за предстоящия зимен сезон, отчетоха всички институции по време на щаба за зимната подготовка. Единственият проблем, който се очертава, е свързан със зимовниците и ниското ниво на река Дунав, съобщава Русе Медиа

За това алармираха отговарящите за аварийно-спасителната дейност по река Дунав. Корабите нямат необходимото газене, за да влязат в зимовниците – единствено това е възможно за катерите на Гранична полиция. При един ледоход навигационната обстановка би се усложнила много. Областният управител Анатоли Станев поиска да се дадат препоръки, за да се потърси решение на въпроса.

По отношение на зимното почистване в региона от Областно пътно управление заявиха, че поддържат 512 км републиканска пътна мрежа, имат сключен договор с фирма, а на разположение са 97 снегопочистващи машини, от които четири роторни снегорина.

Общините в Русенско също имат сключени договори или са в процедура по сключване с фирми, осигуряващи снегопочистването. Почистването на ГКПП „Дунав мост“ тази година ще извършва съвместно от българската и румънската страна.

Пътна полиция има координация с „Автомобилна администрация“ за съвместни действия при необходимост от спиране на тежкотоварните автомобили. На 3 и 4 ноември ще бъде направена проверка на наличната техника. Пожарната разполага с шест специализирани машини – два ратрака, верижна машина тип „Четири сезона“, две високопроходими UTV-та и едно ATV. Военните са в готовност при необходимост да осигурят 15 души и три машини с висока проходимост.

БЧК са направили среща с доброволците и имат на разположение мобилен екип. Центровете за бедстващи пътници са заредени, а при ниски температури ще бъде отворена кризисната трапезария за бездомни.

Във всички 67 училища и 39 детски градини е осигурено отопление, а там, където се използва училищен транспорт, той е преминал през технически преглед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ние си знаем!
    Зимата пак ще ни изненада! Да нагласим греблото и ... Греяната ракия!
  • 1
    1
    Кухата лейка
    Абе, цървули от областна администрация, изгонихте баш секретаря Симеон Иванов и сега не знайте кво да прайте. Симеончо (Мони) я организираше тая работа сам и сам ринеше сняг и лед къртеше и коли от преспите изриваше .Чукаше онуй дългото да се стопли и пак в битката. Ама сега го ядосахте с тия съдебни дела и ще страдате. Не може го стигнете срещу него да бягате - искат го за кмет на Борово, Борисов и Нинова се бият за него, НАТО има нужда от опита му и го кани за шеф диригент. Но не , Мони се е врекъл на Боби Българинов и ГРАДЕЖ е новата му мисия, космоса ще завладяват, млечния път ще асфалтират. Ронито ще ги възпее в стихове и проза. Туй не са хора, а титани и богове. Спирам, че доктор Матева идва на визитация
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари