Обиколни линии са предвидени в новата транспортна схема

0
Вижте маршрутите им
Вижте маршрутите им Снимка: Русе Медиа

14 тролейбусни и 28 автобусни линии включва новата транспортна схема на Русе, която ще бъде гласувана на предстоящата септемврийска сесия на Общинския съвет.

Въведени са доста промени – ще има обиколни линии, които ще осъществяват връзки между различни точки на града, пише Русе Медиа.

При тролейбусите едната обиколна линия ще тръгва от кв.“Дружба“ по бул.“Цар Освободител“ и ул.“Борисова“ до бул.“Липник“, след което ще продължи през кв.“Възраждане“ към центъра и отново до кв.“Дружба“. Подобен маршрут ще има и от кв.“Чародейка юг“, който обаче първо ще минава през кв.“Възраждане“ и оттам по бул.“Липник“ през центъра към „Чародейка“.

При автобусите има нови спирки – на ул.“Славянска“ и бул.“Придунавски“, а въведените две бързи линии ще пътуват до логистичната зона в Мартен и до Индустриалния парк.

Новата транспортна схема е разработена, тъй като досегашната е остаряла. В момента все още се ползват маршрути от 1984 г., когато основните връзки са били от кварталите към промишлените зони. Оказва се, че дължината на линиите е голяма и са нужни голям брой превозни средства, за да има автобуси и тролейбуси по-често. Големите интервали на движение, както и припокриването на автобусните и тролейбусните линии в голяма част от маршрутите им са сред основните недостатъци. В същото време пътуванията вече са насочени главно от жилищните квартали към централна градска част, а големите работодатели на територията на общината използват организиран специализиран транспорт.

Новата схема ще допълва тролейбусния транспорт с по-силна автобусна мрежа, като в пиковите часове ще има по близки маршрути повече превозни средства. Предвидени са и линии до по-отдалечени местности. Номерата на линиите ще бъдат напълно различни от досега съществуващите.

Ще бъдат предвидени и автобуси за превоз на трудноподвижни лица – 35 процента от курсовете по градски и междуселищни линии ще се изпълняват от превозни средства, които са пригодени за хора с увреждания.

Какви са маршрутите в новата транспортна схема може да видите ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари