Общинският съвет в Русе ще гласува съкратени маршрути на междуселищните автобуси

1
Новата транспортна схема е изготвена от Община Русе съвместно с екип на РУ "Ангел Кънчев"
Новата транспортна схема е изготвена от Община Русе съвместно с екип на РУ "Ангел Кънчев" Снимка: Dunavmost

Новата транспортна схема е изготвена от Община Русе съвместно с екип на РУ "Ангел Кънчев"

Новите маршрутни разписания на междуселищния транспорт са предложени след извършено изследване от екип на РУ "Ангел Кънчев" за пътникопотока и икономическата ефективност на междуградския транспорт.

"За периода от 2014 г. насам се наблюдава силно намален пътникопоток, а утвърдените тогава разписания са с много курсове, което води до нерентабилността им, а от там до неизпълнението им. Предвид, че транспортът е динамичен процес и възникват съществени промени в търсенето и предлагането на транспортната услуга, корекцията на разписанията беше наложителна", се посочва в докладната. 

Направени са изводи, че ползването на всички спирки, установени за линиите от масовия градски транспорт, създава предпоставка за нелоялна конкуренция и т.нар. война за пътници, породена от намаления брой пътувания и големия процент на препокриване на маршрутите: бързо шофиране; неправилно изпреварване; влошаване безопасността на движението.

Поради тази причина автогарите са определени за начални и крайни спирки на междуселищните автобуси, което предстои да се гласува на общинската сесия. Според внесеното предложение с регулиране на техните маршрути в рамките на града ще окаже положително въздействие върху  натоварването на спирките от градския транспорт, намаляване на нивата на шум и предпоставки за пътен травматизъм, казаха от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    младен иванов
    Пореднато малоумно решение,което за съжаление сигурно ще бъде прието.Това показва колко е жалък и импотентен сегашния екип на бездарния и умеещ само да говори,кмет на нашия град.Пълна трагедия сте,дами и господа заместник кметове и общински съветници.
  • 6
    5
    До селяка под номер 4
    Ей, явно днес си дошъл от някое село и нямаш представа, че ощина Русе и общински съвет русе се командват от коалицията БСП и ВМРО. Така, че ВМРО и Пазарджиев са патерици на най-некадърния кмет в историята Менчо Пилков
  • 7
    4
    РУСЕ, събуди се!
    Отровниците от МВРО в ОС продължават да унищожават града ни! Патериците на ОПГ ГРОБ=ДПС трябва да бъдат изметени на следващите избори за местно самоуправление!!!
  • 15
    3
    Русе
    ставай срещу противогражданския общински съвет, работещ срещу обществото, срещу хората от малките населени места, които всеки ден пътуват да работят в града, децата им да учат, а възрастните по лекари. Това ли измислихте бе, малоумници, махайте се непотребна сган, произвеждаща отпадък във вид на решения.
  • 18
    2
    Русенец
    Голяма глупост са измислили
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари