Нюйоркска болница прие Берлускони по спешност

0
Днес трябваше да се състои заседание на процеса срещу него за подкуп на свидетели
Днес трябваше да се състои заседание на процеса срещу него за подкуп на свидетели Снимка: Gettyimages

Бившият премиер на Италия и лидер на десницата в страната Силвио Берлускони в събота е бил приет в престижната нюйоркска болница.

Според лекуващия го екип в „Presbiterian Columbia Univerity Mediacal Center“ причините за хоспитализацията са „декомпенсации на налягането“ и „възпаления“, получени в следствие на извършената на 14 юни в Милано подмяна на неговата аортна клапа, пише "Монитор". Експремиерът отпътува за САЩ миналия петък, ден след като отпразнува 80-я си рожден ден, като официалната причина за визитата бе разговор с медийния магнат Рупърт Мърдок.

Новината за приемането на Берлускони в нюйоркската болница бе оповестена от Съда в Милано, където днес трябваше да се състои заседание на процеса срещу него за подкуп на свидетели. Става въпрос за момичетата от т.нар. негов харем, подкрепили защитната му теза на приключилия с оправдателна присъда на третата, последна инстанция, процес за секс с малолетната мароканска проститутка Карима Ел Махруг. Според прокуратурата в Милано всичките му свидетелки са били подкупени да говорят лъжи срещу големи суми пари и съответно бе образувано трето дело, носещо прякора на жрицата - „Руби – 3“. Вчера адвокатите на Берлускони поискаха отлагането на насроченото заседание по здравословни причини и молбата им бе уважена. Съдът насрочи заседанието за 15 декември като отправи пожелания за скорошно стабилизиране на обвиняемия.

В същото време известни медици изказаха опасения, че това възстановяване може да се окаже продължително и нелеко поради напредналата възраст на видния пациент на Медицинския център на Колумбийския университет.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари