Почина Силвио Берлускони

0
Бившият премиер на Италия и президент на Милан бе на 86 години
Бившият премиер на Италия и президент на Милан бе на 86 години Снимка: REX / Shutterstock

Бившият премиер на Италия и президент на Милан бе на 86 години

Бившият премиер на Италия и президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст, съобщиха италианските медии, предаде БТА.

Той беше хоспитализиран от петък в клиниката Сан Рафаеле в Милано планирани тестове за левкемия, от която страдаше от известно време.

Берлускони за последно бе президент на новака в италианската Серия А Монца, но големите си успехи във футбола постига с Милан в края на 80-те и 90-те години на миналия век. Берлускони поема Милан през 1986 година, като спасява клуба от фалит и го издига до върха на европейския футбол. С него начело Милан спечели 8 титли на Италия, Купа на Италия, 7 Суперкупи на Италия, 5 пъти КЕШ и Шампионска лига, 2 Междуконтинентални купи, 5 Суперкупи на УЕФА и Световно клубно първенство, за общо 29 официални трофея за 31 години.

През 1994 година Берлускони основава партията Форца Италия и печели политическите избори през март същата година, като става премиер. Това е първото от трите правителства, които той председателства с тези от 2001-2006 и 2008-2011.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123
    Много голям беше, момчето. Да му е лека пръста.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари