Няма следа от изчезналите баща и син под връх Ботев

0
Три отряда спасители и доброволци през целия ден опитваха да открият туристите, въпреки изключително тежките метеорологични условия
Три отряда спасители и доброволци през целия ден опитваха да открият туристите, въпреки изключително тежките метеорологични условия Видео: NOVA

Без следа приключи поредната операция по издирването на изчезналите в Стара планина баща и син.

Три отряда спасители и доброволци през целия ден опитваха да открият туристите, въпреки изключително тежките метеорологични условия.

Основната цел на спасителите в събота бе щателно да претърсят в радиус от 3 километра района около заслон Бункера. Близо до него в петък спасителите откриха единствената диря от двамата туристи.

Успяхме да намерим челника на един от двамата загубени. Това ни дава информация в коя посока да търсим. Насочваме всички сили натам, така че се надяваме да има резултат”, обясни Емил Нешев от Планинската спасителна служба пред NOVA.

Близките обаче твърдят, че откритият челник не е принадлежал на издирваните.

Категорични сме. Работещ е, но е само част от челника. Намерена е само предната му част, която е откъсната от ластика”, допълва Нешев.

Освен по земя, двамата туристи се издирваха и по въздух с помощта на дрон с термокамера. В търсенето се включиха три кучета.

В Калофер темата с изчезналите туристи е най-обсъжданата в града. „Дано, дано да има Господ и да ги намерят”, каза местен жител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари