Военни се включиха в спасителната акция в Централен Балкан

0
Рано тази сутрин към планината потегли малка група от спасители и обучени кучета, заедно с военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада
Рано тази сутрин към планината потегли малка група от спасители и обучени кучета, заедно с военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада Видео: БНТ

Поредният ден от издирвателната акция на бащата и сина от Стара Загора започна призори.

Към спасителите днес се включиха и военни от 61 Страмска механизирана бригада в Карлово, съобщи БНТ.

Рано тази сутрин към планината потегли малка група от спасители и обучени кучета, заедно с военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Снощи е решено и военните да се включат в акцията, като те осигуряват и безпилотен летателен апарат, каза бригаден генерал Деян Дешев.

Ако и в днешния четвърти ден издирването се окаже безуспешно, акцията ще бъде прекратена, обяви снощи за "По света и у нас" ръководителят на спасителната операция Емил Нешев.

Последната надежда за откриване на двамата изчезнали старозагорци е в малък и труднопроходим терен в коритото на река Тунджа в ниската част на планината.

Във вчерашния пиков ден на акцията се включиха над 50 спасители, заедно с подготвени за издирване кучета, беше използвана и въздушна техника, но издирването остана без резултат.

Преди това, в петък, беше открит челник близо до заслон Бункера, това остава единствения знак, който донякъде оказва приблизителен периметър, в който да се съсредоточат издирващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук