Няма масло за двигателите на бойната ни авиация!

0
Красимир Каракачанов щял да ускори максимално обществената поръчка!
Красимир Каракачанов щял да ускори максимално обществената поръчка! Снимка: БГНЕС

"Правителството ще направи всичко възможно в рамките на 30 дни да бъдат доставени маслата за нормалното функциониране на двигателите на самолетите на ВВС у нас".

Това съобщи пред журналисти в Авиобаза Граф Игнатиево военният министър Красимир Каракачанов, предаде Агенция Фокус.

„Това, което ние ще предприемем е да пуснем веднага маслата, които са необходими, като ускорим максимално обществените поръчки, за да може да се поддържа летателната годност”, каза Каракачанов. По думите му, ако не се вземат бързи мерки в следвания един месец ще бъдат изчерпани количествата двигателно масло.

Каракачанов поясни още, че доставките са планирани, заявките са направени още през април, май и началото на месец юни. „Ще ги ускорим през борсата, за да не се губи време и в рамките на 30 дни маслата ще бъдат доставени”, добави още Каракачанов. За резервните части, които са необходими трябва да се мине през обществена поръчка, което ще отнеме няколко месеца, но правителството ще се опита да ускори този процес.

На днешната среща в Авиобазата е бил обсъден и въпроса за малкия нальот на пилотите, каза още министърът на отбраната. Според него единственият начин това да се случи е с повече авиация във въздуха.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари