Някой може ли да преброи колко са жертвите по тротоари и спирки за последните години?

3
19-годишна жена е загинала на автобусна спирка в столицата, премазана от камион - въпреки колчетата
19-годишна жена е загинала на автобусна спирка в столицата, премазана от камион - въпреки колчетата Снимка: Николай Христов/БНР

19-годишна жена е загинала на автобусна спирка в столицата, премазана от камион - въпреки колчетата

Някой може ли да преброи колко са жертвите по тротоари и спирки за последните години? Младежи, тръгнали за църква на Великден, майки с бебешки колички, възрастни хора, други, застанали под навеса, защото е логично там да чакат.

Конкретни съвети за оцеляване в пешеходни зони в България.

- Никога не заставайте под навес на спирка, дори да вали - бъдете встрани от нея, като я оставите като буфер между вас и трафика. По възможност заставайте зад най-солидния електрически стълб, някъде зад спирката.

- На светофар не стойте на пешеходната пътека - прикрийте се на около метър зад най-едрия електрически стълб и следете трафика.

- Когато стане зелено и трябва да пресечете, огледайте се хубаво дали от някъде не лети кола.

- Ако се налага да вървите по тротоар, опитайте да сте срещу движението и отдалеч следете какво се случва на пътя. Не бъдете близо до стена, а по средата, за да можете да отскочите - ако притежавате достатъчно гъвкавост за това.

Бог да прости поредната невинна жертва. И няма никакво значение дали водачът на камиона е пряко виновен или е технически проблем. Това не връща ничий живот.

Лияна Панделиева, журналист

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Панделиев
    Има и по-просто решение. Евакуирайте се от нещото, което наричат България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари