Николай Василев: ИТН не е напуснала правителството заради пари

1
Според него, актуализациите на бюджета и щедрите харчове не водят държавата в правилната икономическа посока
Според него, актуализациите на бюджета и щедрите харчове не водят държавата в правилната икономическа посока Снимка: БНТ

Коалицията отиде прекалено далеч в своя ляв популизъм, обясни Василев

"ИТН не е напуснала правителството заради пари. През последните 24 часа говорих с доста колеги и приятели, които от цялата реч на Слави не са запомнили това, което той каза бюджета, дълга, дефицита, а това, което не се казва - че ИТН е напуснала заради пари".

Това коментира в "Говори сега" по БНТ бившият вицепремиер и министър на икономиката в правителството на НДСВ, и кандидат за премиер на "Има такъв народ" – Николай Василев.

Проблемът, според мен, е химически и то от самото начало, смята Василев. Коалицията можеше да се разпадне по-рано, но това стана сега, допълни той.

В своята реч Слави Трифонов зае позицията, която аз от година защитавам. Тоест, втората причина, поради която той каза, че напуска коалицията е, че тя отиде прекалено далеч в своя ляв популизъм, обясни Василев.

Според него, актуализациите на бюджета и щедрите харчове не водят държавата в правилната икономическа посока.

Най-лесното е държава да взема дългове и да ги харчи за каквото ѝ падне, а после бъдещи управляващи да се оправят, коментира Василев относно заложеният в актуализацията на бюджета 10 млрд. дълг.

Смятам, че почти няма значение дали актуализацията ще мине или не. В мерките няма нищо антиинфлационно, смята Василев.

Според него, се говори на ангро без да се правят никакви разчети и анализи.

Сигурен съм, че парите за увеличение на пенсиите идват само от заеми и от Плана за възстановяване. Тоест - получаваме пари за ремонт на покрива и ги харчим за купон тази вечер, обясни Василев.

Несъгласието с популистката, разхитителна бюджетна политика на държавата е една от основните причини Слави да напусне коалицията. Оказа се, че Слави е един от най-големите десни реформатори в държавата, допълни Василев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари