Народното събрание се превърна в цирк, утре може някой да се обеси на балкона

0
С по-дългата ваканция, Народното събрание иска да си спести цирка преди изборите...
С по-дългата ваканция, Народното събрание иска да си спести цирка преди изборите... Снимка: БГНЕС

ГЕРБ подкрепи искането за голяма ваканция, за да не се позволява Народното събрание да се превръща в цирк, както става в последните дни.

"Утре може някой да се обеси от балкона", коментира зам.-шефката на ПГ Цвета Караянчева.

От ГЕРБ уточниха, че ваканцията на депутатите ще е от 12 октомври до 4 ноември. За това време обаче нямало да има само пленарни заседания, а комисиите щели да работят.

"Решението за ваканцията е съгласувано с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов", обясни Караянчева. Колегата й Красимир Велчев обаче я поправи, като обясни, че с лидера е съгласувано само решението за двуседмичната ваканция.

"Предложението за по-дълга ваканция дойде спонтанно, но го подкрепихме заради държанието на БСП. Не можем да търпим този цирк и да се уронва престижа на НС. Не е съгласувано, групата го реши, но ние сме депутати и също имаме право да вземем решение", обясни Велчев.

Той нарече червените депутати партизани, които искали да правят кампания с държавни пари и да се возят на служебни коли. Нали затова имат субсидия, да си плащат кампанията от нея, каза зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ.

По повод критиката на БСП, че депутатите няма да работят, но ще вземат заплати за този месец, Велчев обясни, че този въпрос ще бъде обсъден. "Но да не минаваме в свърхдоза популизъм - работата на НС не е само в пленарната зала, комисиите ще работят, имаме какво да правим през тези дни, имаме да четем закони", допълни той.

Велчев обеща, че ако не стига времето до края на годината за определени заонодателни промени, ще бъдат свикани извънредни заседания.

По повод заканата на БСП да събере подписи за извънредно заседание, Караянчева каза: Нека съберат подписите, ще дойдем, защото така е по правилник.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари