Народ, посрещал извънземни, политици не ще го излъжат!

1
1995 г., Щръклево, Русе - контактьорките, облечени в розово, са в контакт и готови за посрещане
1995 г., Щръклево, Русе - контактьорките, облечени в розово, са в контакт и готови за посрещане Снимка: YouTube /скрийншот/БНТ Русе

Или защо 1 април е всеобщ празник на партии и електорат

Юли, 1991 г., България. 39 депутати провеждат гладна стачка срещу новата конституция. Из страната никнат Градове на истината. Периодът е съдбовен, ражда се българската политическа истина до днес. След години излизат свидетелства, че някои от гладуващите са яли. Или просто похапвали.

11 септември 1995 г., Щръклево, Русе. Хиляди българи са на летището. Гледат към небето. Чакат извънземни. От Република Вестуми, планета Криси, съзвездие Цефей. Жени са облечени в розово - контактьорки. Множеството носи ликовете на неземлянските вождове. Не кацат, искали венец да им се изплете. Тази случка няма общо с политиката. Обаче 6 години по-късно един землянин им се явява на българите: "Ще оправя държавата за 800 дни". Два милиона, една четвърт от населението извън детска възраст, му повярват, пише Диян Божидаров във вестник СЕГА.

През 2002 г. Ахмед Доган обявява заселването на биволи из Родопите. Не какви да е - 12 000, внос от Индия, да заместят тютюнопроизводството. Дето се вика, ако една българска роза е националният символ, ще бъде сменена от индийски бивол. Това не е предизборно изхвърляне, Доган управлява държавата. Но колкото да е сериозна работата, от птиче мляко има, биволи - не.

Малко по-късно настава ерата на най-великия пожарникар-премиер-футболист, генерал, доктор на науките и гражданин за европейско развитие в историята на света: Бойко Методиев Борисов. Тонове дисертации от поне 10 науки (психология, сексология, етнография...) могат да се сътворят за казаното от него и неслучило се. Все пак пример - магистрала "Хемус" щеше да е готова до 2013 г.; до 2017 г.; не - до 2019 г.... А наскоро д-р Борисов каза май (никога не е сигурно точно какво), че ще остане в политиката докато се изгради - демек, няма да си ходи.

Някъде в промеждутъка един човек, дето в реалния живот подарък да ти направи - ще откажеш, но иначе сме го пратили в парламента, декларира, че ще уволни Борисов. Скоро му става съветник в борбата срещу корупцията. Яне ле, Яне ле... Но Яне Янев е невинно агънце спрямо Христо Иванов и цялата "градска десница" "Никога с Борисов!", "Ще свалим Борисов!", "Живеем, за да свалим Борисов!"... И два пъти коалиция с него (2014 и 2023 г.). Почти и с Пеевски. На път са хеттрик да правят.

През 2015 г. българските мъже започват леко да живеят в дискомфорт. Волен Сидеров им обяснява, че ги викат запас, понеже ще нападаме Русия. В Шабла даже имало щаб за атака. БСП прави митинг с искане да не нападаме. Никой не е викнат запас, ама... до днес из дълбините на мъжката душа се носи кофти усещане, че някак сме нападнали Русия. Нали по цял ден от телевизора това се говори! Истината - единствено Русия нападна.

Януари 2021 г. "Ще построим 4-5 моста над Дунав и 3 тунела под Стара планина", казва човек, "променящ България". Немалко българи наистина вярват, че Асен Василев я променя.

Всичко това бяха произволни примери за българската политическа лъжа през годините. Има повод да говорим за нея - 1 април, празник на политици и електорат, на гърне и похлупак.

Впрочем, датата си е съвсем истинско тържество. Роден е Костадин Костадинов. Той пък се бе заклел, че ще дарява всеки лев от субсидията на партията си. Електоратът му не само е забравил, ами и няма потребност да си спомня.

1 април - смешно тъжен и много истински ден. Всичко вкупом лъжат и се самозалъгват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    1 април
    Така ще бъде - докато има балами, ще има и тарикати!
  • 2
    2
    до 1
    Защо, бе даскалче? След време се появиха едни "умници" от Харвард и също наловиха шарани както контактьорките. Ти беше един от тези шарани и то от гласовитите, като агитираше да се гласува за тези хора, които интелигентните смятахме за мошеници. Та, всеки си има своето Щръклево. Лошото е, че ми писна да живея с хора като вас - лапнишарани !
  • -3
    1
    daskal
    Русе може да се гордее с тази "извънземна" простотия. Уникален експеримент, доказващ какви сме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари