Над 60 деца се включиха в арт хепънинга „На брега на Реката“

2

Малките художници рисуваха на асфалт, блокчета и върху мидени черупки

Над 60 деца участваха днес в арт хепънинга „На брега на Реката“ на Кея в гр. Русе. Съвместната инициатива на СНЦ „Дунавско сияние“, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе и Дворецът на децата е посветена на Международния ден на река Дунав и премина под мотото „Пазете Дунава син“.

На брега на реката беше експонирана сюжетна художествена изложба с част от рисунките, отличени в конкурса „Приказният свят на природата“, иницииран от СНЦ „Дунавско сияние“, в който са се включили над 700 участници. Проведе се блиц-викторина „Познавате ли река Дунав“, в която децата демонстрираха познания за реката, а от Двореца на децата проведоха забавни водни научни експерименти.

В ролята на жури и ментор влезе русенският художник Валентин Георгиев, председател на СБХ - Русе. Малките художници рисуваха на асфалт, блокчета и върху мидени черупки. Организаторите наградиха най-добрите и активни творци.

Денят на река Дунав се отбелязва за двадесети пореден път. Чрез кампанията се изразява връзката на живеещите в Дунавския басейн с тяхната река и се засвидетелства важния принос на реките към икономиката, околната среда и културата. На 29 юни през 1994 година в София е подписана Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав, известна като Конвенция за опазване на река Дунав. Този документ играе важна роля в международното сътрудничество за опазването и устойчивото използване на една от най-значимите европейски реки. Кампанията, която се провежда от всички страни в Дунавския басейн, се организира и координира от Международната комисия за опазване на река Дунав. В България Ден на Дунав се координира от Министерство на околната среда и Басейнова дирекция „Дунавски район“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ROFLMAO
    Некст тинг уд би иф дей стартед урайтинг артикълс дъ сейм уей ай урот дис поуст. Диплоръбъл енд траджик.
  • 3
    1
    ?!
    "арт хепанинг"... какво е това бе джурналя !? Толкова ли си нямаме български думи ?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари