Набелязват спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона

2
Това се случи по време на среща между Борислав Българинов и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева
Това се случи по време на среща между Борислав Българинов и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева Снимка: Фейсбук, Ангел Ангелов

Набелязват спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона

 Това се случи по време на среща между Борислав Българинов и заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Сред идеите, които би трябвало да се реализират в краткосрочен период, са създаването на Съвет за новаторски решения в секторите туризъм, култура и творчески индустрии. Целта е подобна платформа да обедини становищата както на доказани експерти в сферата, така и на младежи, имащи идеи за развитието на региона.

Предвижда се още заснемането на промо клип, разказващ за историята, архитектурата и културата на региона, както и провеждане на масирана информационна кампания за представяне на малко познати дестинации в Русенско, като най-малкото населено място – Пепелина. Ще се създадат и регистри за немоторизиран туризъм, които ще представят по най-атрактивния начин вело маршрутите, екопътеките и възможностите за поколнически туризъм.

Обмисля се още възможността за създаване на туристически клъстер, както и на Съвместна работна група, която да направи списък на приоритетни туристически маршрути, имащи нужда от възстановяване. Не по-назад е и идеята за организирането на конференции с научната общност по поставените въпроси, както и концертно бюро с перспектива да се превърне в средище за културен обмен и социален хъб. Всичко това се очаква да се случи и контекста на евентуалното обявяване на 2022-а за година на туризма в Еврорегион Русе – Гюргево.

Според Българинов част от мерките са постижими до края на годината, но повечето ще се реализират през следващата. В дългосрочен план също се обмислят мерки, като те ще станат ясни до края на декември.

„Туризмът в световен мащаб се утвърди като жизненоважен сектор, оказващ влияние върху стабилността на икономиката. Основните предимства на туризма са създаването на доходи и работни места. За много региони и държави той е основният източник на благосъстояние. Такъв е случаят и за региона на Русе и областта.

Русенска област има туристически потенциал за развитие на класически и алтернативни форми на туризъм. Повишавайки разпознаваемостта на дестинацията, ще се допринесе за привличането на инвеститорски интерес и разширяване обхвата на възможностите за инвестиране.“, заяви Българинов пред заместник-министър Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук