Областният управител на Русе: На този етап няма да се наложи нов локдаун

2
"Важно е да засилим контрола над настоящите мерки и да дадем възможност на хората да се имунизират в удобно за тях време“, каза Анатоли Станев
"Важно е да засилим контрола над настоящите мерки и да дадем възможност на хората да се имунизират в удобно за тях време“, каза Анатоли Станев Снимка: Русе Медиа

Днес от 16.00 часа в Зала 1 на Областна администрация – Русе областният управител Анатоли Станев ще даде кратко изявление пред представителите на медиите относно ситуацията с разпространението на Ковид-19 в региона

 Ще бъде представена информация относно броя на заразените, излекуваните и починалите от инфекцията, както и възможностите за имунизация. По предварителна информация все още не се налага провеждането на нов Областен оперативен щаб, на който да бъдат предприети допълнителни мерки.

Вярвам, че ще се справим със ситуацията и няма да се наложи нов локдаун. Поне на този етап мисля, че няма необходимост. Важно е да засилим контрола над настоящите мерки и да дадем възможност на хората да се имунизират в удобно за тях време“, каза Станев.

„Националният план за справяне с пандемията е достатъчно ясен и мерките в него са с необходимата тежест. Не обмислям допълнителни рестрикции за гражданите и бизнеса. Пак казвам, че трябва да направим всичко по силите си да ограничим разпространението на заболяването с настоящите мерки.“, допълни още Станев.

По време на срещата с медиите ще присъстват още заместник областният управител Синан Хебибов и изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    9
    Bonkerz
    Българските мъже си ги знаем -пълни потьовци. Сега им се е отдала удобна възможност да се правят на keyboard warriors и бойци от опълчението срещу мерките и целия свят (навсякъде има мерки и даже някъде се спазват)...
  • 2
    8
    До 4:
    Мри, бе, да ти ЕПМ! Ама се бий за свободата си, умри като свободен мъж, а не като мамин путьо! Или мислиш, че правителството, европейския съюз, НАТО и СЗО са на твоя страна и те пазят да не кихнеш?!! Нещастник прост...
  • -5
    7
    Иво
    Затваряй!Много болни има,заразени,в училище,ясли,градини,болниците са пьлни!Контрола е никакъв,няма го,хората безотговорни,не спазват правилата!Тьпо племе!
  • -4
    6
    Петрона
    Празнословие. Никакъв контрол върху мерките. Няма телефон за сигнали. Днес в чародейка сватба с 50 човека гъз до гъз в ресторанта зад търговския комплекс, който няма пък никакви санитарни условия, след като официално е спрял дейност от 3 г. Полицаите, които са дошли по сигнал да ковид мерките, направили забележка за шума. Абе пълен автопилот. Безмислени са правила, да които няма контрол.
  • -4
    5
    Мунчо
    До 2: Откъде, глупако, направи такъв извод. Аз също не искам, но натам отиваме.Тъпак.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари