Анатоли Станев тръгва по общините в региона, за да разбере какви са проблемите им

0
На по-късен етап се предвижда и провеждането на изнесени приемни за гражданите на място, така че всеки жител на областта да има възможност да сподели мнението си с ръководството на Областната управа
На по-късен етап се предвижда и провеждането на изнесени приемни за гражданите на място, така че всеки жител на областта да има възможност да сподели мнението си с ръководството на Областната управа Снимка: Областна администрация - Русе

 От днес започват срещите на областния управител на Русе Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов с кметовете и председателите на общинските съвети в региона

Срещите ще се провеждат на място в седемте общини, като очакванията са в рамките на следващите две седмици те да приключат. Сред обсъжданите въпроси ще бъдат състоянието на пътната инфраструктура, здравната система в малките населени места, както и възможностите за привличане на повече инвестиции. Фокус ще бъде поставен и върху възможностите за развитие на културата и туризма.

„Държа изключително много на добрата комуникация между държавната и местна власт. Работата в синхрон между правителството и общините е ключов фактор за справяне с най-наболелите проблеми в по-малките населени места, на които не е обръщано достатъчно внимание“, каза Станев. Той и заместникът му Христов са категорични, че ще чуят проблемите пред общините от областта и няма да губят време, а напротив веднага ще предприемат всички възможни мерки за решаването на поставените пред тях казуси. Ако е необходимо, ще бъдат отправени предложения на централно ниво за законодатели инициативи и промени.

На по-късен етап се предвижда и провеждането на изнесени приемни за гражданите на място, така че всеки жител на областта да има възможност да сподели мнението си с ръководството на Областната управа. „Трябва да запълним вакуума между институциите и гражданите. Администрациите са създадени затова да са в помощ на хората и да съдействат за решаването на техните проблеми, допълни още областният управител.

Припомняме, че Анатоли Станев има приемен ден всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Необходимо е предварително записване на тел.: +359 82 812 223, като то може да стане всеки делничен ден от 09.00 до 17.30 часа.

Срещите по общините ще се провеждат по азбучен ред, като първа в списъка е община Борово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Русенец
    Че, па, дайте му един джип на човека, да не обикаля пеша. Сещам се за едни свободен джип, дето лани му хартиса премиера.
  • 2
    3
    Мунчо
    Човекът е тотално неизвестен и иска да се прочуе. Взема пример от Тиквомир, но няма да успее да излъже хората. То трябва и нещо да може да направи, но човекът си е некадърник.
  • 1
    2
    русенец
    Още един инициативник! А пристанища, летища и жепе гари по селата ще правиш ли? В тая държава има прекалено много администрация. После се чудим, че заплатите на хората били малки.
  • 3
    1
    daskal
    Какво значи "тръгва"? Какъв е смисълът на такава обиколка, защо трябва да се губи време и да се гори бензин? Какви са тези тъпи пиарски акции? Ами да вземе да си контактува с общините с писма - както преди 100 години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари