Мустафа Карадайъ: Цялата държавна машина беше впрегната в кампанията на управляващите

0
Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация
Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация Снимка: БГНЕС / Архив

Целият процес на злоупотреби създаде незаконната кампания на управляващите, посочи лидерът на ДПС.

В такава среда не могат да се правят демократични избори.Ние докарахме демокрацията в България преди 30 години, но днес демокрацията е поставена под риск с този модел на правене на избори, посочи Карадайъ.

Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация. Цялата държавна машина беше впрегната в кампанията на управляващите.

Това каза Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС на пресконференция на партията в изключително остра реч след втория тур на местните избори.

Според него, в някои от общините комисиите са взимали решения, противоречащи на закона, а някъде с неприемането на решения са въздействали върху процеса. Като пример, той посочи Чепеларе, Доспат и други.

В такава среда не могат да се правят демократични избори.

Ние докарахме демокрацията в България преди 30 години, но днес демокрацията е поставена под риск с този модел на првене на избори, посочи Карадайъ.

Целият процес на злоупотреби създаде незаконната кампания на упавляващите, посочи лидерът на ДПС.

След тези избори присъствието на ДПС в местната власт категорично е увеличено. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Преди да започна и да дам малко резултатите от статистиката, бих искал да благодаря на партийните структури на ДПС и на всички избиратели на ДПС, които постигнаха един много добър резултат на тези местни избори.

Само за сравнение - на предишните местни избори през 2015 г. ние сме спечелили общо 39 кметове на общини в коалиция и като ДПС, като Джебел и Хитрино, много добре знаете, че преждевременно ние ги изключихме, т.е. остават 37 кметове на общини, от които 32 бяха като ДПС, 4 бяха коалиционни и един независим, който беше от ДПС. Резултатът от тези избори през 2019 г. е следният: 47 кметове на общини от ДПС, от които 37 от ДПС, 9 коалиционни и един независим.

Т.е. решението на нашия Централен съвет, че на тези местни избори ние ще си запазим влиянието в местната власт и там, където можем, ще увеличим присъствието си в местната власт – това вече е факт. Присъствието на ДПС в местната власт категорично е увеличено. Нещо повече - географията е разширена. От общинските съветници 916 общински съветници са избрани от ДПС, т.е. 18%, а от кметовете на кметства над 35% в страната са избрани от ДПС, като в някои от случаите те са избрани в коалиция", заяви още Мустафа Карадайъ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари