Мустафа Карадайъ: ДПС е платило много висока цена, за да дойде демокрацията в България

0
Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки
Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки Снимка: БГНЕС / Архив

Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки

Има разлика с предизборната кампания от миналата година. Засега не виждам противозаконна държавна намеса в изборите, не виждам да има централни указания за намеса на полицията в изборите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с наблюдатели от ОССЕ, които са в България, за да следят изборния процес.

Той им разказа за грубата намеса по време на двете предишни изборни кампании, за това как полицията е нахлувала в домовете на възрастни хора, за да ги тормози, да ги кара да клякат и да стават. Как областни управители заедно с полицаи са влизали противозаконно и са давали указания в избирателните секции.

Карадайъ заяви пред наблюдателите, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков е превърнал полицията в милиция, която да изпълнява незаконни политически поръчки.

"Всеки петък по време на парламентарния контрол бившият министър отговаряше на наши въпроси за полицейския тормоз, но тъй като мандатът на предишния кабинет бе много къс, не успяхме да поставим всички въпроси.

Въпреки това ние ще продължим да търсим отговорите", обеща Карадайъ. Той каза, че очаква тези незаконни действия на сегашните избори да не се случат.

Това е много важно, защото ДПС е платило много висока цена, за да дойде демокрацията в България. ДПС е призвана да защитава демокрацията и законността, правата и свободите на всеки български гражданин, заяви още председателят на Движението.

Ако забележете нередности, може да се обръщате към нас, за да ни посочите проблемите, заявиха наблюдателите от ОССЕ.

Благодарим ви, оценяваме вашата роля като наблюдатели, и се надяваме да нямаме поводи да се обръщаме към вас. Държим да имаме честни избори, държим на правото на всеки български гражданин да даде своя глас. Да си пожелаем свободни и демократични избори, а останалото е решение на българските граждани, заяви евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, зам.-председател на групата "Обнови Европа", която също присъства на срещата заедно с експерта по социална политика Хасан Адемов, председателя на младежката организация на ДПС и водач на листата на ДПС в Хасковско Сезгин Мехмед, както и областното ръководство на ДПС в Хасково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Svryh
    Тъпи,тъпи,ама си живуркат нали?! А ние духаме таратора! Тези са такива скрити лимонки!!!
  • 9
    2
    ...
    безобразно нагъл и неграмотен турчор. дава на неговите гладници дърва по 70 лева, слага депесар на всяко горско и готово, гласоподавателите нямат край от щастие. тъпи овце.
  • 7
    1
    аз
    цената я платиха глупавите ви избиратели. като ви гледам върхушката на ДПС живеете презадоволено и охолно! Наглец
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари