Мустафа Карадайъ: Това правителство е вредно за страната

0
Това каза в "Панорама" лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
Това каза в "Панорама" лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ Видео: БНТ

Това правителство е вредно за страната, позицията ни е от 2 години.

Това каза в "Панорама" по БНТ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той призова за диалог, за да се намерят решения на спорните въпроси.

Мустафа Карадайъ: С каране и препирни, само с идеята да се очерня опонента - няма как да вървим напред. Този вариант на опониране не е нашият модел за правене на политика.

Карадайъ открои приоритетите на партията - чиста храна, въздух, вода, зелена енергия, високи технологии и включването на свободните и активни граждани във формирането на решения.

Той изрази желание да се направи Изборен кодекс съгласно Конституцията, така че да бъде уредена организацията и редът за провеждане на изборите. Според лидера на ДПС партията предлага по-справедлив модел за преференции.

Близо 2 млн. българи, живеещи по света, са лишени от конституционното си право да могат да избират и да бъдат избирани, каза Карадайъ и допълни, че от ДПС не са против преференциите.

По думите му в момента граждани, които желаят да участват мажоритарно в изборите, могат да го направят като независими кандидати. Но за да бъдат избирани, са необходими гласове, колкото изборната квота. Граждани, които са решили да влязат в листи обаче, за тях прагът не е изборната квота, а е 7% от нея.

Предстоят важни избори, в които ще направим ценностен избор, каза още Карадайъ по повод предстоящия вот за Европейски парламент.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари