Момчето от Перник: Биха ме дълго, не зная защо

0
Скандален случай на насилие в Перник
Скандален случай на насилие в Перник Видео: NOVA

Скандален случай на насилие в Перник

Районната прокуратура разпореди проверка, заради клип в социалните мрежи. На него се вижда как момиче малтретира момче със специални образователни потребности.

Реакция дойде от кмета на Перник, а от полицията от града съобщиха, че вече се работи с децата и родителите. Пред камерата на за NOVA застана и пострадалото момче и неговото семейство.

Всичко това се случва в неделя на оживена улица в Перник. 16-годишният Илиян се среща случайно с двете момичета от клипа. Твърди, че и двете започват да го удрят, а едно момче снима цялата брутална сцена.

На въпрос защо момичето му е посегнало Илиян отговори: "Защото казва, че съм говорил някакви неща". Той отрича да е влизал в конфликт с тях.

Разказва, че побоят над него продължил дълго. С двете момичета били от един квартал и се познавали отдавна. Но насилието над него не се случвало за първи път.

След като публичният линч приключил Илиян се прибрал вкъщи без да сподели за случилото се. За синините около очите лъже, казва, че се е ударил. Баща му разбира случайно каква е истината.

"Бях на работа и класната на Илиянчо ми се обади, че има клип за мен. Прати ми клипа, гледах го. Даже плаках. Не съм се обаждал в полицията. Класната каза, че е подала сигнал до полицията, до Детска педагогическа", каза Петър Ивайлов.

Петър недоумява какво е провокирало агресията на децата. Разказва, че сина му не е проблемно дете, а побойничката познава от години.

"Момичето, което се вижда на клипа го познавам от малко. Доколкото знам е дъщеря на директорка, но тя се е пенсионирала", добави той. И настоява децата, малтретирали сина му да бъдат наказани. "Със цялата строгост на закона!"

По случая вече работят детска педагогическа стая и прокуратурата. Реакция дойде и от кметът на Перник. "Още вечерта проведох разговор с директорите на училищата, където учат въпросните момичета, те имат ангажимент днес да се вземат много решителни мерки, защото при такъв тип инциденти трябва да проявяваме нулева толерантност. Това може да мултиплицира в едно изключително уродливо във времето. Всички институции в момента работят по този случай", заяви Станислав Владимиров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    mischi
    Няма нужда от дълги разговори с побойничките, да ги обработят с техните методи, и ще разберат дали пак да постъпват така. Комплексирани кухи лейки!
  • 4
    1
    Виктория Рахнева
    Това са чудовища, а не деца! ЗА МЕН СА НЕПОПРАВИМИ.Какви майки и съпруги ще станат? СРАМ МЕ ОТ ТЯХ! и Това са т.нар. деца в норма.Кое им е нормалното?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари