Младежът от Пловдив, пребил майка си и баба си, системно ги тормозел

0
Това заяви Нено Димов, наблюдаващ прокурор по делото
Това заяви Нено Димов, наблюдаващ прокурор по делото Снимка: Агенция Фокус

Това заяви Нено Димов, наблюдаващ прокурор по делото

Два дни 18-годишният младеж се е заканвал да убие майка си и баба си. Двете жени са били жертва на системен психически тормоз. Това заяви Нено Димов, наблюдаващ прокурор по делото от Районна прокуратура - Пловдив по време на изнесения днес брифинг пред сградата на държавното обвинение, предаде Фокус.

Във Второ РУ е задържан 18-годишен, нанесъл побой над майка си и баба си. Сигналът за упражненото насилие в домашни условия е получен към 14:30 ч. вчера на телефон 112.

Двете потърпевши жени са прегледани на място от екип на Спешна медицинска помощ. Срещу момчето е започнато бързо производство.

На 1 август 2023 г. между С.О., майка му и баба му възникнал конфликт, по време на който той започнал да буйства и се заканил с убийство на майка си и баба си. Поводът за спора била отправена забележка към младежа, че се прибирал късно вкъщи. След конфликта пострадалите напуснали жилището, а също така и С.О. Няколко часа по-късно двете жени се върнали, но не допуснали С.О. в жилището, защото се страхували от него.

На следващия ден – 2 август 2023 г., С.О. се прибрал и проявил агресия към близките си, защото не бил допуснат да нощува в дома си. Той отново се заканил с убийство на двете жени, ударил майка си в гръдния кош с вентилатор и проявил насилие спрямо баба си, като с ръката я стискал за рамото, а също така ѝ нанесъл удар с крак по тялото.

Двете жени са разпитани, а на младежът е повдигнато обвинение е и задържан за 72 часа. Прокуратурата ще бъде внесе предложение съдът да го задържи под арест.

Момчето и преди е имал подобни прояви. Законът предвижда до 6 години лишаване от свобода, а за причинените телесни повреди - до 3 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Bvcxxdfg
    Този изрод,трябва да влезе в затвора,час по-скоро!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари