Привикват жената на полицай Караджов, повдигат й обвинение!

0
Най-вероятно обвинението е за съучастие в убийството на родителите на съпруга й
Най-вероятно обвинението е за съучастие в убийството на родителите на съпруга й Снимка: 24 часа

Съпругата на пловдивския полицай Венцеслав Караджов - Каля, е призована от прокуратурата на 8 юни, за да ѝ бъде повдигнато обвинение.

Това съобщи адвокат Зоя Тошкова, защитник на ченгето, предаде “24 часа”.

Тя все още няма информация за какво Караджова ще бъде привлечена към наказателна отговорност. Най-вероятно за съучастие в убийството на Цветан и Божура Караджови, за което синът им Венцеслав вече е обвинен.

В събота окръжният съд в Пловдив реши той да остане постоянно в ареста.

Прокурор Стефани Черешарова посочи, че на 15 май вечерта, когато са били застреляни пенсионерите, Каля е ходила в имота им на ул. “София” 68-А. В 19 ч камера на съседна счетоводна кантора я е заснела да влиза в двора със ситроен “Берлинго”. Според прокуратурата съпругът ѝ също е бил в колата, но се криел в задния ѝ отсек. Малко по-късно жената излязла сама, а автомобилът останал вътре. Караджова обяснила, че го е закарала в гаража, тъй като уплътнение на прозорец било повредено и купето щяло да се намокри от дъждовете.

“Има свидетел, който твърди обаче, че дефектът е бил отстранен дни по-рано”, посочи прокурорката.

Резултатите от аутопсията показват, че пенсионерите са убити между 19 и 20 ч на 15 май. 74-годишният Цветан Караджов е умъртвен с 3 куршума, а съпругата му - с 5. Убиецът срязал синджир и катинар на задната врата и така стигнал до пристройката на възрастните. Стрелял първо в прозореца, а после изкъртил входната врата с “кози крак”, намерен на местопрестъплението. Бивш съдружник на Венцеслав от времето, когато са имали обща фирма, е разпознал въпросната щанга. Самият Караджов твърдеше пред съда, че неговият “кози крак”, купен от Англия, си е сред инструментите му. Полицаят се кълнеше, че на 15 май не е ходил в къщата на родителите си и не ги е убивал.

Тъща му обаче признала, че същия ден вечерта дъщеря ѝ и зет ѝ са били на ул. “София”

На съдебното заседание стана ясно, че Караджов непрекъснато е снимал родителите си. Клиповете съхранявал на компютъра си в папка, озаглавена “Гадовете”. Полицаят обясни, че правил видеоклипове като доказателство за домашното насилие, на което било подложено семейството му от възрастните. Скандалите били непрекъснати заради собствеността върху имота.

“Синът ни ще ни убие лично или ще наеме някой друг”, цитира прокурорката думите на Божура Караджова, казани пред нейна съседка на 12 май. Тогава излязло окончателното решение на съда за имота в полза на пенсионерите.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари