Сотир Цацаров поиска отстраняването на прокурор, обвинен в побой

0
Христо Белстойнев от Районната прокуратура в Самоков е обвинен в побой над жена
Христо Белстойнев от Районната прокуратура в Самоков е обвинен в побой над жена Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да отстрани от длъжност прокурор Христо Белстойнев от Районната прокуратура в Самоков, защото му е повдигнато обвинение за побой над жена.

"Искането се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийска градска прокуратура, по което Христо Белстойнев, е привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер - на 12.06.2019 г. за времето от 14,30 до 15,00 часа в гр. Самоков, на ул. „Бачо Киро“ по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Д. Г. Г.", съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в гр. Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев би могло да попречи на разследването.

Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Ако бъде признат за виновен по обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, прокурорът може да получи до 5 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари