Минус 10 градуса ни очакват в средата на март

2
Пореден напън на зимата
Пореден напън на зимата Видео: NOVA

В навечерието на Сирни Заговезни посрещаме пореден напън на зимата.

В събота до обяд в северната половина на страната ще облаците ще позволяват на слънцето на се показва, предава NOVA. От югозапад обаче небето ще е покрито с облачните системи на пореден средиземноморски циклон. Още преди пладне там ще завали – в ниското дъжд, в планините – сняг. В часовете до вечерта валежите ще се задържат в югозападната половина на страната, но с падането на температурите сняг ще завали и в по-ниските райони на Западна България. Температурите в топлата част на денонощието – между 3 и 8 градуса.

През нощта срещу Сирни Заговезни и в неделния ден валежите ще напреднат на изток, обхващайки почти цялата страна. Ще вали предимно сняг на запад или дъжд, който ще преминава в сняг на изток. В неделя ще е ветровито и студено с дневни температури между 2 и 7 градуса.

В планините и през двата почивни дни ще е облачно с валежи от сняг, по-интензивни в неделя. Ще се натрупва нова снежна покривка. През втория ден вятърът също ще е по-осезаем. Дневните температури ще се колебаят между 0 и минус 7 – минус 8 градуса.

През втората седмица на март от север-североизток ще продължи да нахлува студен арктически въздух, с което времето ще остане студено с валежи от сняг и с дневни температури между 0 и 5 градуса. Втората половина на седмицата ще е особено мразовита с температури в някои райони с временни разкъсвания на облачността до минус 8 – минус 10 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари