Средиземноморски циклони носят обилни валежи

2
Валежи се очакват в почти цялата страна, на места в значителни количества
Валежи се очакват в почти цялата страна, на места в значителни количества

Валежи се очакват в почти цялата страна, на места в значителни количества

Призори в последния ден на седмицата температурите са в широки граници – от 1 градус в София, Кюстендил и Драгоман до 12 градуса в отделни точки на Черноморието, предава NOVA. През деня ще е по-хладно от съботата, в интервала 10-15 градуса.

Облачността над по-голямата част от страната е минимална с изключение на най-южните райони. Тенденцията е обаче от запад на изток облаците да се увеличават. Следобед ще превали на изолирани места около Западна Стара планина, а вечерта - в Югозападна България. В Дунавската равнина ще духа студен западен вятър с особено мощни пориви в Добруджа. В крайния североизток поривите ще са със скорост до 70-80 километра в час.

Седмицата около средата на ноември ще започне с преминаването на средиземноморски циклон в понеделник с напоителни валежи в Югоизтока. В някои точки на Южното Черноморие има изгледи да паднат до 40-50 литра дъжд.

В сряда студен атмосферен фронт ще създаде нова валежна обстановка с по-съществени, макар и краткотрайни валежи в западните и северните райони.

А в петък и събота, ако се запазят текущите прогнози, ще премине средиземноморски циклон с обилни валежи почти в цялата страна, на места в значителни количества. След сравнително топли вторник и сряда, през втората половина на седмицата ще застудее. В събота, с понижението на температурите не са изключени снеговалежи в някои по-ниски райони на Западна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари