Министърът на образованието награди русенска учителка

6

Петя Гочева от СУ „Васил Левски“ получи отличието „Стоян Михайловски“

Историята на България се прави от учители, трябва да всеки ден да си припомняме това. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към учителите по време на връчването на наградите „Стоян Михайловски“, присъждани от Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”. Отличията се присъждат за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело.

Проф. Цоков цитира думите на Георги Марков – „Ако историята на другите народи се прави на щиковете на пълководците, то историята на България се прави от учители“.

Днес чух няколко важни думи. От една страна „доверие“, от друга страна – „подкрепа“, от трета страна – „творчество“. Думи, които, ако се включат в по-голяма степен в българското образование и в нашата ежедневна работа в университетите, училищата и детските градини, мисля че образованието ни ще бъде по-добро и бъдещето на България ще бъде по-добро“, каза проф. Цоков, цитиран от пресцентъра на МОН.

Той връчи награда „Стоян Михайловски“ на Петя Гочева, главен учител по история и география в Средно училище „Васил Левски“ в Русе с изучаване на китайски и японски език. Тя използва иновативни и нетрадиционни методи на преподаване, а нейни ученици показват отлични резултати на олимпиадите по история и география и икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Беленски тупурдак
    А пенжо кой ще го награди за невероятните му успехи като кмет и опрашител на секретарки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари