Министър Сандов: Очакваме осъдителна присъда за България заради Маришкия басейн

1
Срещу България има 18 наказателни процедури, обясни екоминистърът
Срещу България има 18 наказателни процедури, обясни екоминистърът Видео: NOVA

По думите му добив на шистов газ у нас не е решение за диверсификация

"Срещу България има 18 наказателни процедури, а 4 могат скоро да имат решения с присъда за страната ни. На 12 май сутринта ще бъде оповестено решението за нивото на серен диоксид заради Маришкия басейн. ТЕЦ-овете ни не са с добри показатели. Трудно изходът ще бъде друг освен осъдителна присъда". Това заяви за "Денят на живо" Борислав Сандов, вицепремиер и министър на околната среда и водите.

Той не би насърчил мораториума за шистовия газ. "Такова решение би могло да се случи след 5 години. За да се стигне до сондажи, трябват проучвания, а сега търсим бързи решения", обясни Сандов.

Министърът се усъмни в твърденията за идващи от Украйна мини. "Не знаем дали мините пристигат от Украйна в акваторията на Черно море, може да са изпуснати в кораби. Ако идваха от Одеса, те нямаше да са стигнали дотук, ако следваме морските течения. Подлагам под съмнения тези твърдения", сподели той.

Според него няма нови разкрития за случаи на корупция по сделките на енергийните трасета. Той сподели, че джиповете, предоставени от саудитския консорциум ще бъдат върнати. От частни дружества на МОСВ има предоставени компютри от 2009 г. Има и две компютърни системи, за които съм разпоредил проверка за шпионски софтуер. Те са предоставени от ТЕЦ-ове.

По темата с ареста на Борисов той смята, че при обективна прокуратура щеше да има внесен обвинителен акт. За него войната в Украйна ще остави сериозен отпечатък. "Екологичният отпечатък е сериозен. След приключването на войната ще продължи тренда за ръст на цените емисиите", прогнозира Сандов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    darkaveng
    Поредната калинка-министър! Аман от идиоти, аман от безхаберници! Пфу!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари